Mens geinfecteerd door computervirus


Een Britse wetenschapper dacht zijn leven te vergemakkelijken door een chip in zijn lichaam te implanteren. Dankzij deze chip heeft hij geen toegangspas meer nodig op zijn werk en is hij de enige die zijn telefoon kan bedienen. Het liep alleen niet helemaal zoals gepland en nu lijdt hij als eerste persoon ter wereld aan een computervirus.

Click here to find out more!

Ok, hij hoeft nog geen ziekteverlof aan te vragen, want het virus verspreidt zich via de chip alleen naar andere computers, maar het legt wel een nieuw probleem bloot. De meeste computergestuurde implantaten, zoals pacemakers en dus ook dit soort chips, zijn niet beveiligd. Het zou vervelend kunnen worden als een apparaat dat je hart aanstuurt door een virus wordt ontregeld. Dr. Mark Gasson pleit dan ook voor een betere beveiliging van dit soort apparaatjes.

Het is nu nog erg ongebruikelijk, maar in de toekomst zullen steeds meer mensen een chip onder hun huid laten implanteren. Hierdoor hebben patiƫnten bijvoorbeeld altijd hun medische gegevens bij zich, worden onhandige toegangspasjes overbodig en hoeft u nooit meer een trein te missen omdat u een kaartje moest halen.

Ik vond dit op de site van Jort, 925.nl geschreven door Guuz Hoevenaars

Geen opmerkingen:

Een reactie posten